• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Meest gestelde vragen

Klantenservice - Meest gestelde vragen - FAQ

Werkschoenenland.nl is een gespecialiseerde webshop van BD Store uit Middelburg in samenwerking met fabrikanten. De bd store is al sinds 1966 actief.

Hoe ruil ik een product?

Wilt u een product ruilen voor een ander artikel, bijvoorbeeld een andere kleur of maat? Stuur het artikel dan in de originele staat terug naar:


BD Store
Achter de Houttuinen 34
4331NJ Middelburg
0118-625600
[email protected]


Als u een product terugstuurt, ontvangt u het volledige aankoopbedrag terug, inclusief eventuele verzendkosten die bij aankoop werden berekend.
De verzendkosten van het terugsturen van een pakket naar bd store zijn voor rekening van de klant.

Eventuele prijsverschillen in verband met de ruiling voor een duurder of goedkoper product worden uiteraard met u verrekend. Indien u geld terugkrijgt wordt dit teruggestort op uw rekening, binnen 14 dagen.
Is het product duurder dan wordt er contact met u opgenomen om dit te regelen. 

Ik ben niet tevreden, kan ik mijn geld terug krijgen?

Hebt u iets gekocht waar u toch niet zo blij mee bent? U kunt elk product dat u niet bevalt binnen 60 dagen na ontvangst aan ons terugsturen, op voorwaarde dat het artikel niet beschadigd of gebruikt is (artikel in originele nieuwstaat). 

Zodra wij uw pakket retour hebben ontvangen wordt deze verwerkt en wordt uw geld teruggestort op uw rekening. U ontvangt het geld terug dat u bij aankoop hebt betaald inclusief de verzendkosten bij aankoop. De verzendkosten van het terugsturen zijn voor rekening van de klant. 

Retourprocedure

U dient het te ruilen artikel compleet retour te sturen, mogelijk in de originele verpakking en voorzien van de factuur. Graag op het retourformulier dat is ingesloten bij het pakket, vermelden welk product (maat en kleur) u nieuw wilt ontvangen. U vermeldt wat uw wensen zijn.
Als u een product terugstuurt ontvangt u het volledige aankoopbedrag terug, inclusief eventuele verzendkosten die bij aankoop werden berekend.
De verzendkosten van het terugsturen van een pakket naar bd store zijn voor rekening van de klant. 

Uitzonderingen

Bepaalde artikelen zijn wel te bestellen via onze webshop, maar kunnen NIET geruild of teruggestuurd worden.  

Het gaat om de volgende artikelen:
*Producten die in overeenstemming met uw specificaties zijn aangepast.
*Artikelen die duidelijk persoonlijk van aard zijn (bijv. vanuit hygiënisch oogpunt) of door hun aard niet kunnen worden geruild.
*Schaatsen kunnen worden teruggestuurd binnen de wettelijke periode van 14 dagen.
*Onderdelen die speciaal besteld zijn.

Klachtenafhandeling

Bij bd store draait alles om tevreden klanten. Mocht u toch een slechte ervaring hebben met onze service, dan horen wij dit graag. U kunt uw klacht richten aan onze Klantenservice waarna u altijd binnen 1 week uitsluitsel over uw klacht ontvangt. Voor klachten betreffende producten, verwijzen we u graag naar ons mailadres: [email protected] of bel naar 0118-625600.

Het is natuurlijk vervelend als u een klacht hebt over een bij ons gekocht product. Toch vragen wij u vriendelijk om uw klacht via de e-mail aan ons door te geven. Om een klacht snel op te lossen via e-mail adviseren we u om een duidelijke foto bij te voegen. Onze medewerkers van de afdeling klantenservice zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht snel op te lossen.

Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een ontvangstbevestiging.
Wij zullen uw klacht binnen 7 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.
Mocht u hier geen prijs op stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met Webwinkelkeur waar de bd store aangesloten bij is.

 Webwinkelkeur

Retourrecht of Herroepingsrecht

Herroepingsrecht is van toepassing voor particulieren.

Retourzendingen komen gelukkig weinig voor. De meeste bestellingen bevatten precies de producten die u voor ogen had. 
Mocht u toch besluiten om binnen 60 dagen een deel van uw bestelling te retourneren, dan komen de kosten van de retourzending voor uw rekening. Zodra wij uw pakket retour hebben ontvangen wordt deze verwerkt en wordt uw geld teruggestort op uw rekening. U ontvangt het geld terug dat u bij aankoop hebt betaald inclusief de verzendkosten bij aankoop. De verzendkosten van het terugsturen zijn voor rekening van de klant.

U heeft het recht uw bestelling tot 60 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via [email protected] Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.”

Garantie

De standaard garantieperiode bij bd store is 2 jaar.
Deze garantie is van toepassing als het gaat om een ondeugdelijk product.

Het recht op garantie vervalt als het artikel fouten bevat of beschadigingen heeft die zijn voortgekomen uit slijtage, oneigenlijk gebruik of reparaties uitgevoerd door derden. Aanspraak op garantie kan gemaakt worden als een artikel fabricagefouten vertoond.

Als u een probleem hebt met een ontvangen artikel kunt u dit terugsturen naar bd store. Bij aflevering heeft u een formulier ontvangen waar u de nodige informatie op in kunt vullen zodat het zeer duidelijk is waar het om gaat.
Vergeet u niet om uw gegevens, een (kopie van) de originele factuur en een beschrijving van de klacht mee te sturen met het product dat u terugstuurt. Bij webshop bestellingen wordt de factuur altijd meegestuurd. 

U kunt ons uiteraard ook bellen of in de winkel langskomen om uw klacht voor te leggen. We staan voor u klaar om problemen zo snel mogelijk op te lossen.

•Retourkosten zijn voor rekening van de klant, uiteraard zijn de kosten van verzending naar de leverancier en het terugsturen van het product naar de klant voor onze rekening. U betaalt dus eenmalig de verzendkosten van het sturen naar bd store.

De garantie is niet van toepassing op:
•Schade als gevolg van onjuist gebruik
•Onderdelen getroffen door slijtage
•Defecten of gebreken die al bekend zijn op het moment van ontvangst/aanschaf van het product. Wanneer dit het geval is vragen we u direct  contact op te nemen met onze 
 klantenservice.
•Slijtage van zolen valt in feite niet onder garantie. Het looppatroon kan van grote invloed zijn op de slijtage van de zolen. We kunnen er wel voor   zorgen dat de zolen worden vernieuwd 
 (tegen kostprijs).


Parkeren bij bd store

Kom ook eens naar de bd store in Middelburg. 

Parkeren kan achter de winkel, hier bevindt zich een plein Hof van Tange. U kunt ook parkeren in de omringende straten of in de parkeergarage: Achter de Houttuinen 12.

Parkeren Gemeente Middelburg

Parkeren in de buurt: Hof van Tange en Parkeergarage Achter de Houttuinen 12

Hulp bij uw bestelling

Mocht u hulp nodig hebben bij het bestellen, neem dan gerust contact met ons op via [email protected] U kunt op werkdagen ook telefonisch contact opnemen van 09.00 tot 17.30 uur via 0118-625600.

Verzendkosten:

Wie betaalt de verzendkosten van mijn bestelling?
Indien uw bestelling meer dan 49.00 euro bedraagt, betaalt de bd store de verzendkosten. Is het totaalbedrag lager dan 49.00 dan vragen wij een bijdrage van 4.95 aan de verzendkosten.
De verzendkosten van het terugsturen van een pakket naar bd store zijn voor rekening van de klant. 

Gratis verzenden vanaf € 49.00 binnen Nederland, daaronder slechts € 4,95 verzendkosten!

Gratis verzenden vanaf € 75.00 naar België, daaronder slechts € 5,95 verzendkosten! 

Gratis verzenden vanaf € 100.00 naar Duitsland, daaronder slechts € 6.95 verzendkosten! 

Betaling

De betalingen in onze webshop worden verzorgd door Stichting Mollie Payments. Mollie is onze partner op het gebied van online betalingen. Zij staat bekend om haar jarenlange ervaring met online betalen en verzorgt de snelle en veilige afhandeling van betalingen voor een groot aantal webshops.

Betalen via iDeal (alleen mogelijk in Nederland):
Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Als internetbankierder kunt u direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden. 

De voordelen:

iDeal betalingen zijn gratis.

iDEAL is net zo vertrouwd, veilig en gemakkelijk als internetbankieren

iDEAL wordt ondersteund door de meeste Nederlandse banken

Toegang tot internetbankieren van een van de deelnemende banken is voldoende om gebruik te kunnen maken van iDEAL

Controle en overzicht op de betaling

iDEAL is te gebruiken met diverse banken zie www.ideal.nl

Hoe werkt iDEAL? U plaatst een bestelling. Bij het afrekenen van de bestelling kunt u aangeven dat u met iDEAL wilt betalen. Klik dan op de iDEAL-betaalknop en selecteer uw bank. Vervolgens wordt u doorgeleid naar uw eigen bank waar de betaalopdracht voor u klaar staat. U wordt door uw bank gevraagd een aantal gegevens in te vullen en u autoriseert de betaling. Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven en uw bestelling wordt verwerkt. 
De verzend- & administratiekosten bedragen € 4.95.
Bij een aankoopbedrag boven de € 49,00 rekenen wij geen verzendkosten.

Bankoverschrijving:

U kunt ook vooruitbetalen via een bankoverschrijving. Het bedrag wordt overgemaakt naar het IBAN-nummer van Stichting Mollie Payments, onze tussenrekening. Vergeet u bij de betaling niet het betalingskenmerk in te vullen. Zonder dit kenmerk kan de betaling niet automatisch verwerkt worden.

Wilt u het geld liever direct overmaken naar onze bankrekening, dan kan dit ook. Maak het factuurbedrag over op IBAN-nummer NL56 ABNA 0450 3420 34 t.n.v. bd store Vermeld bij uw betaling altijd het ordernummer. Wanneer u voor deze betaalmethode kiest stellen wij het op prijs wanneer u dat per e-mail laat weten, dan weten wij dat wij uw betaling in de gaten moeten houden of stel ons even telefonisch op de hoogte, zodat we uw bestelling snel kunnen verwerken. 0118 625600.

Let op dat bij een bankoverschrijving het enige tijd kan duren voordat het geld bij ons is bijgeschreven. Het varieert per bank. Wij verzenden nadat de betaling is binnengekomen.

Betalen met PayPal (+ 3% kosten):

PayPal is een online betaalservice waarmee u artikelen kunt betalen. PayPal heeft wereldwijd meer dan 150 miljoen rekeninghouders.

Ook u kunt eenvoudig lid worden van PayPal door op de knop aanmelden te klikken. Voeg vervolgens uw bankrekening of creditcard toe aan uw PayPal-rekening.

Met PayPal betaalt u snel en veilig online, ook als u geen creditcard heeft. U kunt betalen met geld dat op uw PayPal-saldo staat, uw bankrekening of creditcard. Voor betalingen met PayPal dient u een PayPal account te hebben. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u deze tijdens de betaling gratis aanmaken.

De kosten voor het gebruik van PayPal bedragen 3% van het bestelbedrag.

Nadat u uw PayPal-rekening hebt gemaakt, kunt u de PayPal-website zowel in het Nederlands als in het Engels weergeven. Dit doet u door in te loggen op uw PayPal-rekening, het tabblad Profiel te selecteren, op de link Taalvoorkeur te klikken en vervolgens de taal van uw voorkeur te kiezen.

Hoe werkt PayPal?

• Bij uw aanmelding kunt u de gegevens van uw bankrekening of creditcard bij PayPal registreren.
• Uw bankrekening of creditcard wordt aan uw PayPal-rekening gekoppeld. U hoeft deze gegevens daarna nooit meer in te voeren bij het verrichten van een betaling.
• Om een betaling naar een PayPal-gebruiker te sturen, hoeft u slechts het PayPal e-mailadres van de ontvanger te weten.
• Nadat u een betaling goedkeurt, schrijft PayPal het bedrag automatisch af van uw rekeningsaldo of uw creditcard.

De voordelen van PayPal

- Kosteloos geld sturen
  Betaal voor aankopen of stuur geld aan iedereen met een e-mailadres in 190 landen en regio's. Het is gratis. 

- Wereldwijd geaccepteerd
  PayPal wordt wereldwijd door duizenden bedrijven geaccepteerd en is de betaalmethode van voorkeur op eBay.com.

- Eenvoudig aanmelden, eenvoudig in het gebruik
 
Aanmelden voor een PayPal-rekening is eenvoudig en duurt slechts enkele minuten. Nadat u bent aangemeld, kunt u al meteen betalingen sturen!
 

Betalen met een Creditcard:

Bij ons kunt u eenvoudig, veilig en snel betalen met uw creditcard. U heeft hiervoor een Visa, Mastercard, American Express of Meastro creditcard nodig met een wachtwoord voor online gebruik. 

NIEUW: Achteraf betalen - Achteraf betalen binnen 14 dagen via Billink (alleen Nederlandse klanten)
Verwerking: Direct of na verificatie

Achteraf betalen nadat je je bestelling hebt ontvangen met Billink is mogelijk voor bestellingen tot € 400,-. Na je bestelling ontvang je van Billink een e-mail met een factuur namens ons (BD Store). Je betaalt deze factuur binnen binnen 14 dagen na ontvangst rechtstreeks aan Billink.

LET OP: Zorg dat je tijdig betaalt om hoge extra kosten te voorkomen. Indien je niet tijdig betaalt aan Billink brengen zij extra kosten in rekening en wordt uiteindelijk een incassotraject gestart. Dit gaat buiten ons bedrijf en buiten onze invloed om.

Billink bepaalt of wij je bestelling met betaling achteraf mogen leveren. Je ziet direct na het plaatsen van de bestelling of de bestelling is geaccepteerd, of dat je een andere betaalmethode moet kiezen.

Ter goedkeuring van uw verzoek om te betalen met acceptgiro voert Billink een gegevenscontrole uit. Billink hanteert een strikt privacybeleid. Informatie: Billink.nl

Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling met acceptgiro niet geautoriseerd worden, dan kunt u natuurlijk het aan te kopen product betalen met een andere betaalmethode.

Bancontact/Mister Cash

Belgische klanten die bankieren bij KBC, Belfius, Fortis, Fintro, AXA, CBC, ING of VDK spaarbank. kunnen met de betaalmethode Mister Cash online aankopen doen met hun bankpas. De veiligheid en betrouwbaarheid zijn absoluut gegarandeerd. Mister Cash kan vergeleken worden met iDEAL in Nederland.


Ophalen in de winkel:

U kunt de artikelen natuurlijk ook ophalen in de winkel. Reserveren van artikelen is mogelijk. U kunt bij ons op de volgende wijze betalen: 


Contant

Pinpas

Creditcard Visa- en Mastercard

Voor het reserveren van artikelen kunt u bellen naar 0118-625600 
Of stuur een email naar: [email protected] 

Bezorging 

Wanneer heb ik mijn bestelling in huis?
De DHL vervoerders bezorgen op werkdagen. Voorradige artikelen die u voor 16.00 bestelt, worden dezelfde dag nog verzonden. 80% van onze zendingen komt de volgende werkdag aan. De levertijd is afhankelijk van verschillende factoren zoals de beschikbaarheid, de betalingswijze en het afleveradres. De gemiddelde levertijd is 1 tot 4 dagen. Indien een artikel even niet bij ons op voorraad is dan wordt dit artikel onmiddellijk besteld bij de leverancier. De levertijd is dan mogelijk  5 tot 10 dagen.

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 16.00 uur worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Niet altijd lukt het ons echter om dit na te komen, soms zijn producten niet voorradig en dan kan de levering van uw bestelling iets langer duren. Op de productpagina staat een indicatie van de levertijd. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij u hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

Op welk tijdstip bezorgen jullie mijn zending? 

De vervoerders van DHL kiezen hun eigen schema voor de bezorging. Houd er rekening mee dat u op het afleveradres van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot en met 21.00 uur aanwezig moet zijn om de zending in ontvangst te nemen. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen.

Op welk tijdstip bezorgen jullie mijn zending? 

De vervoerders van DHL kiezen hun eigen schema voor de bezorging. Houd er rekening mee dat u op het afleveradres van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot en met 21.00 uur aanwezig moet zijn om de zending in ontvangst te nemen. 

HERROEPINGSRECHT

BD Store vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt ( moment van ontbinding). De terugbetaling is kosteloos voor de consument. Als de consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft de ondernemer de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.
Hiermee volgt de bd store de regels van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Bij levering van producten: 
 1. Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 60 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger. 
 2. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

Voorbeelden:
Een kledingstuk mag men passen, maar niet gaan dragen. Een paar schoenen mag men passen, maar men mag er geen wandeltochten mee houden. 

Gebruik maken van uw herroepingsrecht
Wilt u gebruik maken van uw herroepingsrecht dan doet u dat door terugzending van het product binnen de bedenktijd (60 dagen) of door een verklaring gericht aan de verkoper te sturen binnen de bedenktijd (60 dagen).

Product en verpakking zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat
Indien u een product koopt en u bent er niet zeker van dat u het product wilt houden dan raden wij u aan voorzichtig om te springen met het product en de verpakking. Indien u namelijk WEL gebruik maakt van uw herroepingsrecht dient u als consument het product en de verpakking zo veel als redelijkerwijs mogelijk is het product en de verpakking in de oorspronkelijke staat bij ons aan te leveren.

Alle artikelen kunnen worden teruggestuurd tot 60 dagen na aankoop.

Ruilen

De via www.bdstore.com gekochte producten kunnen geruild worden, mogelijk in originele verpakking, binnen 60 dagen nadat deze zijn afgeleverd, aan bd store. Stuur met uw producten een kopie van uw orderbevestiging (die u per mail hebt ontvangen) mee en vermeld daarbij zo nodig uw adresgegevens. Laat het ons ook even weten via [email protected] . Vermeld hierbij uw naam, adres en ordernummer. Daarna zullen wij u verder zullen vertellen wat de procedure is, om ervoor te zorgen dat alles goed komt. Retourneren 

Wie betaalt de verzendkosten van mijn retourzending?

Retourzendingen komen gelukkig weinig voor. De meeste bestellingen bevatten precies de producten die u voor ogen had. Mocht u toch besluiten om binnen 60 dagen een deel van uw bestelling te retourneren, dan komen de kosten van verzending voor uw rekening. 

Wilt u de artikelen retourneren en het bedrag op uw rekening terug gestort krijgen, dan kunt u het binnen 60 dagen terugsturen via het lokale postkantoor. Indien u een beschadigd product hebt ontvangen wordt deze door de bd store kosteloos omgeruild voor exact hetzelfde product. Hiertoe dient u binnen 14 dagen, nadat de u het defect hebt geconstateerd, contact op te nemen met [email protected] en vermeld hierbij ook uw naam, adres en ordernummer. U kunt ook bellen naar 0118-625600.

Ruilingen of retourneren kunnen worden verzonden naar: 

BD Store
Achter de Houttuinen 34
4331NJ Middelburg 
Nederland

De bd store behoudt het recht om retourneringen te weigeren of om slechts een gedeelte van het bedrag te crediteren wanneer het vermoeden bestaat dat de producten al zijn gebruikt of door schuld anders dan die van bd store van het product zijn beschadigd. De kosten van het risico tijdens retourzending zijn voor rekening van de klant. De bd store zal, nadat de producten zijn geretourneerd, het door de klant daarvoor geheel of gedeeltelijk betaalde bedrag binnen 14 dagen aan de klant retourneren. 

Indien een product wordt geretourneerd dat naar het oordeel van bd store schade heeft opgelopen die te wijten is aan een handeling of nalatigheid van de klant of aan de andere kant voor risico van de klant komt, zal bd store de klant hiervan in kennis stellen waarna bd store het voor het product betaalde bedrag onder aftrek van het bedrag van de waardevermindering van het product als gevolg van de schade binnen 14 dagen aan de klant zal retourneren.

Op alle bij bdstore.com gekochte artikelen hebt u 2 jaar garantie.

Algemene Voorwaarden.