• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Carhartt

Merken
Geslacht
Carhartt Duck Detroit Carhartt Brown Jacket Heren
Carhartt Duck Detroit Black Jacket Heren
Carhartt Rugged Cargo Tan Shorts Heren
Carhartt Rugged Cargo Grey Camo Shorts Heren
Carhartt Ripstop Cargo Work Pant Black Broek Heren
Carhartt Duck Chore Coat Black Werkjas Heren
Carhartt Denim Apron Dark Blue Ridge Schort
Carhartt Rugged Cargo Army Green Shorts Heren
Carhartt Odessa Dark Khaki Digi Cam Cap
Carhartt Ripstop Cargo Work Pant Desert Broek Heren
Carhartt Odessa Carhartt® Brown Cap
Carhartt Rugged Cargo Khaki Camo Shorts Heren
Carhartt Brookville Breen Bodywarmer Heren
Carhartt Denwood Softshell Black Jacket Heren
Carhartt Rugged Flex Patten Denim Shirt Heren
Carhartt Twill Work Black Jacket Heren
Carhartt Force Cotton Black T-Shirt Heren
Carhartt Force Cotton Heather Grey T-Shirt Heren
Carhartt Buffalo Dark Blue Cap
Carhartt Midweight Hooded Sweatshirt Charcoal Heather Heren
Carhartt Odessa Army Green Cap
Carhartt Odessa Blue Stone Cap
Tijdelijk uitverkocht
Carhartt Acrylic Watch Hat Dark Crimson Muts
Carhartt Acrylic Watch Hat Dark Crimson Muts
Carhartt Acrylic Watch Hat Navy Muts

Carhartt Workwear nu ook bij werkschoenenland

Carhartt is een Amerikaans kledingbedrijf dat is opgericht in 1889. Het staat vooral bekend om zijn robuuste workwear, zoals jassen, broeken. sweaters en T-shirts. Carhartt is een familiebedrijf dat nog altijd in handen is van de nakomelingen van oprichter Hamilton Carhartt.

Carhartt Workwear bdstore.com

Werkkleding van Carhartt Workwear is een oerdegelijk Amerikaans en kent een lange traditie.
Het is begonnen met onverwoestbare werkjassen en werkbroeken van de beroemde Duck-stof en sindsdien hebben de ontwikkelaars van Carhartt nog veel andere innovatieve producten op de markt gezet. Duck Canvas voor kleding is de sterkste die er is. Het is het ruwste, taaiste, originele standaarddoek dat bekend staat om zijn duurzaamheid.

Het merk Carhartt Workwear geniet tegenwoordig een absolute cultstatus, begrippen als Carhartt-westernpant, double knee, en Carhartt Duck zijn tegenwoordig in elke goede Carhartt-shop of onlinewinkel te vinden. Accessoires zoals riemen, caps, of handschoenen zijn erg geliefd bij fans van het merk.

Hoe het begon: op negenentwintigjarige leeftijd richtte Hamilton Carhartt een groothandel in woninginrichtingsproducten op onder de bedrijfsnaam Hamilton Carhartt & Co, Dearborn, Michigan.
Slechts 5 jaar later wisselde Hamilton van branche en kocht hij zich in bij een bedrijf dat zich volledig toelegde op de fabricage van werkkleding. In 1889 werd een legende geboren. Hamilton C. begon met de productie van werkkleding met maar één doel: een norm te stellen die alle anderen zouden nastreven.
Met een productiecentrum dat bestond uit 4 naaimachines en 5 medewerkers werden de eerste producten gemaakt: overalls van duck en denim. Met echte ondernemerszin richtte hij een merk op dat de tand des tijds kon doorstaan. Naast het werven van vrouwelijk personeel en de strijd tegen kinderarbeid voerde de succesvolle ondernemer de achturige werkdag in voor zijn medewerkers.

C01, de Chore coat met een speciale voering, werd in 1923 op de markt gebracht en hoort tot op heden tot het Carhartt-assortiment. Grotendeels nog in de vorm die hij in 1923 heeft gekregen.

De economische crisis van de jaren '30 kostte het bedrijf bijna al zijn locaties en filialen. De eigenaar streed om zijn bedrijf in leven te houden, en zijn hardnekkigheid loonde uiteindelijk. Het bedrijf kwam weer uit de rode cijfers. In 1937 komen Hamilton en zijn vrouw om bij een verkeersongeluk in de buurt van Detroit.

Het familiebedrijf werd voortgezet door zijn oudste zoon Wylie. In 1966 verschijnt het nog steeds beroemde logo met de C. In 1992 bevat het assortiment meer dan 400 producten, werkkleding van de hoogste kwaliteit. De producten staan bekend om hun buitengewone degelijkheid, kwaliteit en afwerking. In 2004 betreedt Carhartt Workwear trots de Europese markt met alle opgedane ervaringen en zijn levenswijze. Deze markt was tot dan voorbehouden aan Amerikanen. In 2008 vierde het bedrijf zijn 120-jarige bestaan en 5 jaar succesvolle groei in Europa.

 

Carhartt Workwear

Bestel nu Carhartt voordelig bij Werkschoenenland.

Lees meer