• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Scandinavian Wildnerness

Merken
Geslacht
Kledingmaten
Eigenschappen Kleding
Scandinavian Wildnerness Classic Jacket Green Heren Thermojas
Scandinavian Wildnerness Classic Jacket Green Heren Thermojas

Scandinavian Wildnerness

Plastic verpakkingen zorgen voor heel wat problemen in ons leefmilieu, maar soms zetten ze merken ook aan tot vindingrijke creativiteit. Dat is ook het geval bij PrimaLoft, dat lege plastic flessen recycleert tot technische vezels voor kleding. Prima isolerende vezels bovendien, die worden gebruikt door bekende namen in de outdoorindustrie.

PrimaLoft gelooft in recycling, en plakt ook duidelijke, meetbare doelen op die visie. In 2017 besloot het bedrijf dat zijn isolatieproducten voor 50% moesten bestaan uit gerecycleerde producten.
Niet zomaar op basis van eender welk afvalproduct, maar met plastic flessen. Die zijn er namelijk in overvloed, en zetten een stevige druk op onze omgeving wanneer ze niet opnieuw worden gebruikt voor andere doelen.

Naar een goede bron voor plastic flessen hoefde PrimaLoft niet ver te zoeken: bij stortplaatsen haalt het bedrijf flessen op voor recyclage, die na ophaling worden schoon gemaakt en versnipperd tot kleine stukjes.
De minieme stukjes die het resultaat zijn van dat proces, worden vervolgens gesmolten en verwerkt tot de fijne, high-performance PrimaLoft-vezels die we terugvinden in technische outdoorkledij.

Scandinavian Wilderness kleding is duurzaam en gericht op buiten activiteiten

Bestel Scandinavian Wildnerness bij Werkschoenenland.nl